Categories:

De afgelopen jaren zijn gezondheid en klimaatveranderingen steeds meer onder de aandacht gekomen. Door de corona kwam welzijn en gezondheid van de mens meer centraal te staan. Men ging steeds meer meten zowel op gezondheid als wat betreft de impact van ons handelen op het klimaat.

Steeds meer klimaat partijen gaan het gevecht aan met grote vervuilers en regeringen aan. Veel bedrijven en grootheden wilden best hun steentje aan bij dragen; ergo ontstonden er diverse frameworks. Veel van deze frameworks wijken af van elkaar, is het onduidelijk wat er nu precies in het report moet komen of welke data er ge-audit gaat worden. Gelukkig staan er steeds meer specialisten en bedrijven op die helpen middels benchmarks om mensen inzicht te geven welke data van belang is of hoe men zichzelf kan verbeteren op gebied van sustainability.

Sinds 2015 ben ik me gaan specialiseren op luchtkwaliteit omdat 90% van alle mensen (wereldwijd) slechte lucht inademt en hoe de gezondheid en welzijn van de mens verbeterd kan worden door juiste installaties en technieken. Er zijn diverse technieken die zowel indoor als outdoor de luchtkwaliteit kunnen verbeteren en die noodzakelijk zijn. Met deze kennis en de wetenschap dat met name steden de grote vervuilers zijn en nog verder zullen groeien in de toekomst ben ik me ook gaan verdiepen in smart cities en de ontwikkeling van gezonde gebouwen en hun omgeving. Het afgelopen jaar ben ik me gaan verdiepen in de diverse frameworks van CSRD tot TCFD waardoor ik partijen kan begeleiden op gebied van accurate data voor berekening carbon footprint en hoe zij dit kunnen verwerken in hun value chain. Maar ook hoe zij dit kunnen inzetten voor ESG storytelling tot aan reporting.

Er is nog een lange weg te gaan voordat er een framework is die wereldwijd geldt. Veel partijen, waaronder CDP en IFRS zich hard maken om dit te realiseren. Tot die tijd is het goed om te weten waar de frameworks elkaar raken zodat bedrijven weten wat zij in kaart moeten brengen om hij steentje bij te dragen aan een nieuwe en gezonde toekomst!

Tags:

Comments are closed